confused , 33 ετών

Καλημέρα σας κ συγχαρητήρια για την σελίδα σας.το πρόβλημα μου είναι οτι είμαι bi!!ναι..με μπερδεύει συνεχώς..πάντα μου άρεσαν οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες..ξεκίνησα όμως σαν πρώτη επαφή μου με κοπέλα κ μου άρεσε..στην πορεία όμως γνώρισα μέσω της δουλειάς τον άνθρωπο της ζωής μου..ενα παιδί που ενώ ξεκινήσαμε σαν φίλοι καταλήξαμε να κάνουμε σχέση πολλών χρόνων..αγαπηθήκαμε πολύ κ περνάγαμε πολύ καλά..αρχές του χρόνου όμως κ έπειτα δεν είχαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον-κάπου λογικό μετά απο τόσα χρόνια θεωρώ-σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να χωρίσουμε όμορφα κ ωραία πριν κάτι μήνες..μετά το χωρισμό όμως πετύχαμε να έχουμε μια πολύ καλή φιλική επαφή χωρίς το ερωτικό κομμάτι μεταξύ μας..εγώ παράλληλα κ μετά τον τέλος έκανα 'φάσεις' 2-3 φορές..τις τελευταίες μέρες και όχι πάντα βέβαια έχουμε έρθει πιο κοντά ερωτικά με τον πρώην μου χωρίς να έχει γίνει κάτι..δεν θέλω κ δε θέλει σχέση πάλι απλά υπάρχει αυτή η ερωτική ελξη που με κρατάει πίσω πιστεύω..μπαίνω σε άλλες διαδικασίες κ δε μου αρέσει το πισωγύρισμα..δε ξέρω πως να το χειριστώ..δεν θέλω να τον χάσω απο την ζωή μου μετά απο τόσα που έχουμε ζήσει!!
Εν τω μεταξύ έχει μπει στη ζωή μου μια κοπέλα που την ενδιαφέρω πολύ και με αγαπάει..εγω πάλι ενδιαφέρομαι,βγαίνουμε,μιλάμε,φιλιόμαστε αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι ολοκληρωμένο ερωτικά!!ίσως γιατι φοβάμαι οτι δεν θα τα καταφέρω με κοπέλα μετα απο τόσα χρόνια ή δε την θελω τόσο ωστε να το κάνω..με βλεπει σοβαρά και έχει ποντάρει σε μένα..είναι καλός χαρακτήρας,περνάμε καλά μαζί, είναι σωστή κοπέλα κ θα γινει σίγουρα καλη οικογενειαρχης που θέλω κ γω κάποια στιγμή να γίνω..τι να κάνω???
Είμαι πολυ μπερδεμένος..απο την μια μου αρέσει το αντρικο απο την άλλη θέλω να κάνω μια οικογένεια με την κοπέλα κ να περνάμε καλα!!όμως νιώθω οτι την κοροιδεύω κ δεν είμαι ειλικρινής μαζί της..!! θέλω την άποψη σας και ευχαριστώ προκαταβολικά!!


ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Αγαπητέ φίλε,

Η διαδικασία γνωστοποίησης στον περίγυρο της ομοφυλοφιλίας κάποιου ανθρώπου χαρακτηρίζεται από κάποια συγκεκριμένα στάδια τα οποία βέβαια δεν ακολουθούν πάντα την ίδια σειρά και καλό είναι να τα γνωρίζετε.
1) Σύγχυση ταυτότητας. Στα αρχικά στάδια της διαπίστωσης ότι κάποιος έλκεται από το ίδιο φύλο, το άτομο μπορεί να μην αποδέχεται την ομοφυλοφιλική του ταυτότητα, να αισθάνεται μπερδεμένο και να ψάχνει παντού επιβεβαίωση ότι είναι ετεροφυλόφιλο. Ακόμα κι αν έχει κάποιες εμπειρίες με άτομα του ίδιου φύλου, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ως «straight» που πειραματίζεται .
2) Σύγκριση ταυτότητας. Εδώ αρχίζουν να αποδέχονται την πιθανότητα ομοφυλοφιλίας. Ίσως να προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση σε αυτό που τους συμβαίνει ή να προσπαθούν να αρνηθούν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί την κεντρική τους ταυτότητα. Άλλοι ίσως να αποδέχονται την ταυτότητα τους αυτή αλλά να προσπαθούν να κοντρολάρουν την έκφραση της με το να παντρεύονται, για παράδειγμα, κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου. Πιέζονται να αποκτήσουν μια ετεροφυλόφιλη ταυτότητα λόγω συναισθημάτων ενοχής ή ντροπής .
3)Ανοχή ταυτότητας. Το άτομο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που νιώθουν έτσι. Αρχίζει να γίνεται πιο δεκτικό σε μια ομοφυλόφιλη ταυτότητα και να σπάει την απομόνωση του προσεγγίζοντας άλλους ομοφυλόφιλους. Συνυπάρχουν συναισθήματα ντροπής ή εξωτερικευμένης ομοφοβίας.
4) Αποδοχή ταυτότητας. Συμβαίνει η μετάβαση από την απλή ανοχή της σεξουαλικής ταυτότητας του ατόμου στην αποδοχή. Η ομοφυλόφιλη ταυτότητα βιώνεται ως κάτι θετικό παρά ως κάτι το οποίο πρέπει να ανεχτεί. Η συναναστροφή με την ομοφυλόφιλη κοινότητα αυξάνεται και το άτομο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εσωτερική ένταση που απορρέει από τη μη συμμόρφωση με τα «κοινωνικά πρότυπα».  Αρχίζει και η επιλεκτική γνωστοποίηση στον περίγυρο και ίσως να χρειάζεται βοήθεια στο να αποφασίσει το πώς, πότε και σε ποιούς να αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
5)Υπερηφάνεια ταυτότητας.  Αισθάνεται ότι ο περίγυρος του πρέπει να μάθει «ποιός πραγματικά είναι». Η συναναστροφή με ετεροφυλόφιλους περιορίζεται και το άτομο αγκαλιάζει την «gay κουλτούρα».
6) Σύνθεση/συγχώνευση ταυτότητας. Το άτομο συγχωνεύει τη σεξουαλική του ταυτότητα με άλλες πτυχές του εαυτού του. Έτσι, ο σεξουαλικός προσανατολισμός γίνεται μόνο ένα μέρος του εαυτού του παρά ολόκληρη η ταυτότητα του.  Ο διαχωρισμός «εμείς» και «αυτοί» καταλύεται.
Η γνωστοποίηση της σεξουαλικής ταυτότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση ωστόσο, οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται σε αμοιβαία ειλικρίνεια. Δώστε στον εαυτό σας και σε εκείνη το δικαίωμα της επιλογής, γιατί όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει κάπου. Καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό στίγμα κατά της ομοφυλοφιλίας είναι ακόμα αρκετά έντονο στην Ελληνική κοινωνία παρά τις όποιες βελτιώσεις μπορεί να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά το να κρύβεστε πίσω από ένα ψέμα και εκεί να χτίσετε μία οικογένεια θα είναι στην πορεία επώδυνο για εσάς. Εάν ακόμα δεν έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας τα συναισθήματά σας και αισθάνεστε θλίψη ή ενοχή, ίσως να ήταν καλύτερο να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να αποδεχτείτε εσείς πρώτος από όλους την σεξουαλική σας ταυτότητα. Τέλος, πιστεύουμε πως η αποδοχή από μέρους σας και η αποκάλυψη του αληθινού σας εαυτού θα σας απελευθερώσει από τις συγκρούσεις που βιώνετε στην παρούσα φάση. Περιμένουμε νεότερά σας.

__________________________________________________________