σχέση από απόσταση;

Αννέτα ,26 ετών


Γειά σας.
Τον τελευταίο χρόνο πέρασα απο μία πολυ δύσκολη σχέση που ως συνεπειά της ήταν να πάθω κρίσεις πανικού.Το αντιμετώπισα χωρίς φάρμακα..έχουν περάσει 10 μήνες και είμαι μια χαρά.Το τελευταίο δίμηνο γνώρισα κάποιον και έκανα μαζί του σχέση(εξ αποστάσεως) βλεπόμαστε 2 φορές το μήνα το θέμα είναι οτι δεν ξέρω αν είμαι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του..Περνάμε καλά όταν βρισκόμαστε αλλα δεν έχουμε και πάρα πολλά να πούμε..έχουμε μεγάλα διαστήματα σιωπηλών φάσεων..ίσως επειδή δεν έχουμε κοινή ζωή?έλξη σωματική υπάρχει και μιλάμε στο τηλέφωνο για την καθημερινοτητά μας συνεχώς αλλα μαζί του νιώθω οτι δεν είμαι αυτό που είμαι στη καθημερινή μου ζωή σαν να προσαρμόζομαι στα μέτρα του και να μαι λίγο σφιγμένη...Εκείνου έτσι είναι ο χαρακτήρας του...εγώ όμως?πριν λίγες μέρες βρέθηκα με έναν παλιό φίλο που πάντα μου άρεσε και καταλήξαμε να φιλιόμαστε...και αναρωτιέμαι..τι θέλω εγώ και τί κάνω γενικά με τα αισθηματικά μου?Μάλλον έχω μπερδευτει...δεν νομίζω οτι θέλω να χάσω τον φίλο μου..τι με συμβουλευεε?


ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Αγαπητή φίλη,

Πόσο ρεαλιστική είναι άραγε μια σχέση από απόσταση;

Οταν ο σύντροφος μας βρίσκεται μακριά, όλα μπορεί να μοιάζουν σημαντικά και ασήμαντα την ίδια στιγμή. Πολύ συχνά, η απόσταση δημιουργεί συναισθηματικό και σεξουαλικό κενό, το οποίο μπορεί να καλυφθεί –έστω και προσωρινά – από κάποιον άλλο.
Η ύπαρξη τρίτου προσώπου και μιας κρυφής σχέσης είναι σαφώς ένα από τα βασικά προβλήματα των σχέσεων από απόσταση, χωρίς να είναι και τα μοναδικά. Συνήθως, το συναισθηματικό κενό που δημιουργείται οδηγεί στην αποξένωση, που είναι και η βασική αιτία χωρισμού.
Οι σχέσεις και ο έρωτας δεν απαιτούν πάντα την καθημερινή επαφή. Πολλές σχέσεις μπορούν να διατηρηθούν έστω και από απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν ο έρωτας είναι φρέσκος και οι δυο σύντροφοι δεν έχουν προλάβει να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς και να δεθούν, τότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, μια δοκιμασμένη σχέση που βασίζεται σε πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον, μπορεί να επιβιώσει ή ακόμα και να ανανεωθεί.
Το μυστικό των σχέσεων από απόσταση είναι η ειλικρίνεια και η επικοινωνία. Οι άνθρωποι που είναι μακριά πρέπει να κρατούν το σύντροφό τους ενήμερο για μικρά και μεγάλα θέματα, να μοιράζονται γεγονότα, σημαντικά και ασήμαντα, της καθημερινότητάς τους, ώστε να μη χάνουν την επαφή και το δεσμό τους. Όταν ο ένας είναι μέρος της καθημερινότητας του άλλου σε μόνιμη βάση, έστω και από απόσταση, οι δεσμοί μπορούν όντως να διατηρηθούν.

Αρχικά αν και μερικές φορές δεν είναι εύκολο θα πρέπει να κανονίζεται κάποια συνάντηση με τον σύντροφο σας όσο πιο συχνά γίνεται . Κατά την διάρκειά της θα φροντίζετε να περνάτε όσο πιο ερωτικές και ευχάριστες στιγμές μπορείτε , θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη εκείνη την στιγμή πιθανές διαφωνίες που δεν θα έχουν μεγάλη σημασία , αν υπάρχουν σοβαρής σημασίας διαφωνίες απλά συζητήστε σε όσο πιο ήρεμο κλίμα γίνεται! Το βάρος όπως είπα και πρέπει να το δώσετε στο να περάσετε καλά , δυνατότητα που δεν έχετε καθημερινά , γιατί λοιπόν να χάσετε?

Βασικότερο από όλα σε μια σχέση με απόσταση είναι η καθημερινή επικοινωνία με τον σύντροφο σας η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείται ! Με όποιο τρόπο σας αρέσει , με τηλέφωνο (υπάρχουν ευτυχώς αρκετά προγράμματά με ευνοϊκές τιμές ) , μέσο του ίντερνετ είτε σε κάποιο chat είτε με email ! Αν είστε αρκετά ρομαντικοί η αν θέλετε να δώσετε έναν τόνο ρομαντισμού στην σχέσης σας αλληλογραφήστε που και που , όπως και να το κάνουμε οι παραδοσιακοί τρόποι επικοινωνίας δίνουν έναν ρομαντικό τόνο!

Όπως και στις σχέσεις χωρίς χιλιομετρική απόσταση , έτσι και στις σχέσεις με απόσταση θα πρέπει να κάνετε τον σύντροφο σας να νιώθει μοναδικός , εκφράζοντας του την αγάπη σας! 

Επίσης σκεφτείτε τι σας ενώνει με τον σύντροφό σας και τι δίνετε σε αυτή την σχέση.Αν είναι η επιλογή σας συνειδητή ή αποφυγή μιας πιο στενής σχέσης από την οποία φοβάστε ότι θα πληγωθείτε.

Ότι και αν συμβαίνει μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε σχέση για να είναι υγιής πρέπει να στηρίζεται σε ειλικρίνεια και αμοιβαία κατανόηση.
Να είστε καλά.