πρόβλημα με τον 16χρονο γιο μου

τζουλια , 42 ετών

Ο γιος μου 16 ετων αντιμετωπιζει ενα προβλημα και δεν ξερω πως να τον βοηθησω.Εχθες την ωρα του μαθηματος  στο σχολειο,με πηρε τηλ. εντρομος να παω να τον παρω γιατι κατι του ετυχε(δεν μου ειπε τι).Εγω επειδη ειναι στο οριο των απουσιων(κυνδινευει να μεινει απο απουσιες)τον ειπα να μεινει στην ταξη.Τελικα πηγα και τον πηρα απο το σχολειο του,και οταν τον ρωτησα τι συμβαινει μου ειπε οτι νομιζε οτι θελει να ουρησει και οτι του εφυγαν ουρα και οτι ειναι βρεγμενος(κατι που δεν ισχυετ)το νομιζε.Το ιδιο βραδυ που βγηκε εξω με την παρεα του ,το ξαναεπαθε αυτο(νομιζε οτι θελει να ουρησει,και οτι βραχηκε)Εγω του ειπα δεν ειναι τιποτα,οτι ειναι μονο στο μυαλο του και να κοιταξει να το αποβαλλει.Δεν ξερω αν παιζει ρολο που σε λιγες μερες φευγει ο πατερας του στο εξωτερικο (για δουλεια) και αν εχει επηρεαστει απ αυτο. Επισης το καλοκαιρι θα φυγουμε και εμεις στο εξωτερικο,και αυτος δεν θελει καθολου.Μηπως αγχωθηκε και απ αυτο? Δεν ξερω τι να κανω.Φευγει και ο πατερας του και αγχωνομαι πολυ .Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω.Παρακαλω βοηθηστε με.


ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Αγαπητή μας φίλη

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχίας σας και ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.
Δεν μας αναφέρετε όμως εάν έχετε παρατηρήσει και άλλες αλλαγές δηλ. στον ύπνο του, στο φαγητό του,στη διάθεση του,σε αυτά που σκέφτεται και πράττει, αν φοβάται, τι και πως περνά την μέρα του.
Επίσης μας γράφετε ότι έχει πρόβλημα με τις απουσίες του χωρίς όμως να μας πείτε γιατί ( πρόβλημα υγείας,άρνηση να πάει σχολείο,αδικαιολόγητες απουσίες χωρίς να το γνωρίζετε ).
Αναρωτιόμαστε αν είναι το πρώτο σημάδι που είδατε αλλά και αν δεν είναι έτσι προσπαθήστε να είστε υποστηρικτική μαζί του , να του μιλήσετε και να του δείξετε ότι είστε κοντά του.Πολλές φορές κάτω από στρεσογόνες καταστάσεις,ιδίως σε αυτήν την ηλικία, μπορούν να εμφανιστούν και ακραία συμπτώματα.
Πάντως απαραίτητο θα ήταν να επισκεφτείτε ειδικό ψυχικής υγείας είτε μαζί με τον γιο σας είτε και μόνη σας για να μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση ανακαλύπτοντας τις αιτίες αλλά και τους τρόπους  αντιμετώπισης

Να είστε καλά